Workshop Warmtenetten - ISVAG

27/11 - Foto's online!

Bekijk de foto's genomen tijdens onze workshop.

26/11 - De presentaties van onze workshop staan online

Klik hier om de presentaties van onze workshop op 22 november 2018 te bekijken

Welkom op de workshop warmtenetten

Verwarming vertegenwoordigt een aandeel van ongeveer 50% van het totale energieverbruik in Europa. Een groot aantal afnemers, van particuliere woningen tot commerciële, publieke en industriële klanten zijn ondertussen aangesloten op een warmtenetwerk. Vandaag zijn er duizenden stadsverwarmingssystemen in Europa, die samen momenteel meer dan 10% van de totale Europese warmtevraag leveren.

In Denemarken werken ze intussen al meer dan 100 jaar met stadverwarming, waardoor er heel wat knowhow werd opgebouwd en de Denen vandaag beschikken over de meest efficiënte gecombineerde warmte- en stroomtechnologie. Maar ook Vlaanderen is ambitieus, al staan we hier nog maar aan het begin. In Antwerpen is een stedelijk warmtenet alvast geen toekomstdroom of een ver-van-ons-bed-show meer, integendeel, er wordt volop aan gewerkt.

In maart 2017 hebben ISVAG en de Deense federatie van warmtebedrijven DBDH een intentieverklaring ondertekend, met het oog op de uitwisseling van kennis en informatie. Graag nodigen we u uit voor de eerste internationale workshop over stadsverwarming, op donderdag 22 november in Antwerpen. Simultaan vertaling Nederlands-Engels en Engels-Nederlands wordt voorzien.


Ben je al ingeschreven? Tof, dan zien wij elkaar op 22 november 2018 in Antwerpen. Ontdek het volledige programma en lees zeker de praktische informatie even door.

Tot dan!