Workshop Warmtenetten - ISVAG

Welkom op de VIJFDE workshop warmtenetten in Antwerpen

Warmte vertegenwoordigt een aandeel van ongeveer 50% van het totale energieverbruik in Europa. Een groot aantal afnemers, van particuliere woningen tot commerciële, publieke en industriële klanten zijn ondertussen aangesloten op een warmtenetwerk. Vandaag zijn er duizenden stadsverwarmingssystemen in Europa, die samen momenteel meer dan 10% van de totale Europese warmtevraag leveren. Recente geopolitieke ontwikkelingen hebben duidelijk gemaakt dat we moeten inzetten op alle mogelijke oplossingen die bijdragen aan onze energie-onafhankelijkheid.

Als het over warmtenetwerpen gaat, is Vlaanderen ambitieus, al staan we hier nog maar aan het begin. In een aantal Vlaamse steden, waaronder Antwerpen, is een stedelijk warmtenet alvast geen toekomstdroom of een ver-van-ons-bed-show meer, integendeel, er wordt volop aan gewerkt.

Met de steun van verschillende bedrijven en organisaties uit de sector organiseerden ISVAG, EnergyVille, Warmtenetwerk Vlaanderen, Interafval (VVSG) en de Provincie en POM Antwerpen, al vier succesvolle edities van de "Workshop Warmtenetten" in Antwerpen. Gesteund door de positieve feed-back van de meer dan 200 deelnemers, nodigen we jou heel graag uit voor de VIJFDE internationale workshop over stadsverwarming, op dinsdag 3 december 2024 in het Provinciehuis in Antwerpen.

gebieden - technisch, juridisch, financieel, communicatie... - maken we op 3 december een stand van zaken van warmtenetten in Vlaanderen op, bestuderen we de struikelblokken en opportuniteiten, bespreken we concrete plannen of ambitieuze dromen, en leren we van de praktijk uit onze warmtenet-buurlanden. Tussen de presentaties door, voorzien we voldoende tijd om te netwerken. Tal van bedrijven uit binnen- en buitenland stellen zich voor op een heuse district heating-markt, die je tijdens koffie- en lunchpauzes kan bezoeken. Het gedetailleerde programma met alle sprekers vind je hier.

Voor wie?
Deze gratis workshop is bedoeld voor iedereen die van ver of nabij met warmtenetten betrokken is, zowel uit de publieke als de privésector.

Als extraatje: technische bezoeken op 4 december
Om aan te tonen dat warmtenetwerken intussen veel meer zijn dan vage plannen, organiseren we op 4 december technische bezoeken aan concrete projecten. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Aquathermieproject van de Dijlemolens en nemen we een kijkje bij het Janseniushof en de Hertogensite. Ook deze bezoeken zijn gratis. Je vind het programma hier.

Wil je inschrijven voor de workshop op 3 december en/of voor de technische bezoeken op 4 december, vul dan onderstaand inschrijfformulier in. Al geregistreerd? Mooi, dan zien we elkaar in Antwerpen. Ontdek het volledige programma en lees zeker ook de praktische info door.

Hou zeker de website de volgende weken in de gaten voor updates in het programma. Ben je ingeschreven check dan zeker ook even de praktische informatie voor je naar hier komt. Tot dan!

Partners Deze vijfde editie van de Warmteworkshop is opnieuw een samenwerking van ISVAG, EnergyVille, Warmtenetwerk Vlaanderen, Interafval (VVSG) en Provincie en POM Antwerpen.


Inschrijven


Als u uw registratie nog zou willen wijzigen, geef dan een seintje op districtheating@ISVAG.be.
Bekijk zeker en vast ons programma.